Hej du som hittat hit!

imageUllförmedlingen är i första hand en plats på Facebook där du sedan hösten 2013 kan sälja din ull och du som letar ull kan köpa ull direkt från fårägaren. Du hittar länken dit häruppe i sidhuvudet.

I Sverige slänger vi alldeles för mycket av den ull som producerad av våra får. Vi behöver bli bättre på att ta tillvara den hållbara och fantastiska resurs som ullen är. Men hur gör vi det då?

Det är ingen lätt uppgift eftersom vi i landet har en begränsad marknad för den inhemska ullen.

I det lilla kan vi som fårägare bli bättre att ta fram ull av kvalitet. Vi kan hjälpa varandra i var man kan vända sig för att få avsättning. Det finns faktiskt en hel del aktörer som köper ull av god kvalitet direkt från fårägaren.

Den här webbplatsens syfte är att hjälpa och underlätta för fårägare som vill göra något av sin ull. Den är också till för en framtida marknad, och för den nuvarande hantverksmarknaden där råull är ett stort intresse.

Det finns utveckling för webbplatsen, jag vet. Men vi börjar här och nu, så får vi se hur vi går vidare. Börja med att besöka facebookgruppen.

Välkommen hit!

 

 

 

 

 

 

Kommentera