Swedish fibre söker nya leverantörer av ull

Elin Dahllöv driver företaget Swedish Fibre sedan ett år tillbaka. Fokus är att tillhandahålla ull från de svenska raserna och då speciellt allmogefåren. En stor del av ullen går på export men det finns kunder både i Sverige och Norden.

– Många är nyfikna på våra svenska raser och vill lära sig mer om dem, säger Elin. Historiskt har raserna varit tämligen okända både i Sverige och utomlands.

I dagsläget söker hon efter nya leverantörer av ull från Gute-, Gestrike-, Svärdsjö-, Tabacktorp- och Fjällnäsfår. Men hon är alltid på jakt efter nya duktiga leverantörer från andra raser och tar även emot mindre mängder ull, från ca 5 kilo. Mindre besättningar är välkomna.

För mer information
Om du har frågor, är intresserad av att sälja eller köpa ull, kontakta Elin på Swedish Fibre.
E-post: elin@swedishfibre.com.
Webbplats: www.swedishfibre.com

Kommentera