Långa lockar till vättar sökes

imageJust nu i facebookgruppen Ullförmedlingen är det inte så mycket försäljningsannonser. Kerstin söker långa lockar till sina fina vättar, ju längre desto bättre. Ullsörvis annonserar fin norsk ull där fällarna går som smör i solsken. En del diskussioner pågår trots att gruppen är främst en annonsplats. Till exempel varför vi fårägare slänger så mycket ull? En lång diskussion som jag återkommer till men ett faktum är att vi saknar en nationell logistik och att vi inte kommer igång med en större marknad och export av svensk ull. Det är ingen utopi att vi ska nå dit. Vi har många aktörer som är i branschen som tar tillvara mycket av den svenska ullen. Och viljan att göra nåt av sin ull är stor, om det är praktiskt möjligt och om man får avsättning för den så att det är värt det extra jobbet.

Det nya landsbygdsprogrammet har också ett nytt stöd – en fårpeng – där ett av kraven är att fåren ska klippas två gånger per år. Det är en första förutsättning för att öka kvaliteten på ull för att kunna sälja den.

Vi återkommer om detta! Ha en fin söndag!

Kommentera