Dags för Fårfesten i Kil igen 3-5 mars

Snart börjar den stora fårfesten – ett givet event i ull-Sverige: Fårfesten i Kil. Där delas till exempel årets Guldbagge ut, i år är det konstnärerna Christina Ekelund och Erik Torstenson som får hederspriset för sina insatser för fåret och ullen.

f45f09b712-ensam guldbagge

Guldbagge. Foto: Fårfesten i Kil

Under årets Fårfest är det, förutom en gedigen lista på utställare och kurser av olika slag, även dags att premiärvisa upp projektet Jubileumsull. Svenska fåravelsförbundet fyller 100 år och därför har ullansvarig Anna Hedendahl tagit initiativ till ett enormt konstverk som består av ca 300 rutor 10x10cm från svenska får, även uppgift om skaparen, ullsort, klippare, spinnare finns med. Ett monument över en 100-årig verksamhet som invigs under Fårfesten.

I Kil Arena är det råullsmarknad på söndagen.

Läs mer om allt som händer under Fårfesten här