Nytt ullspinneri på Gotland

Design & Hantverk Gotland håller på att ställa i ordning lokaler för ett nytt ullspinneri på Gotland, i Tingsstäde, Stenkyrka. Efter ett par års funderande på utveckling av butiken Design & Hantverk Gotland i Visby, så har de nu bestämt sig för att ta steget och investera i ett ullspinneri. Företaget har redan idag ett brett utbud med garn av fin och hög kvalité i butiken på S:t Hansgatan 30 i Visby.

De räknar med inflyttning i nyrenoverade fräscha lokaler i början av april i år med några månaders inkörning. Lokalen för spinneriet ligger i Stenkyrka på norra Gotland, ca 2,5 mil norr om Visby.

Maskinparken är ett så kallat mini mill och kommer ursprungligen från Belfast Mini Mills i Canada och klarar både små och större kvantiteter. Det är spinneriet Ull i Väst som väljer att avveckla och säljer sina maskiner.

Vill du lämna in ull så småningom kan du redan nu skicka in en intresseanmälan via webbplatsen (se nedan).

Mer information
E-post: ullspinneri@dhgh.se
Telefon: 0498-41 10 06
Webb: http://www.ullspinneri.se/