Missa inte årets ullfest

Snart är det dags för Fårfesten i Kil – ett evenemang som växer för varje år, i popularitet, kreativitet och innehåll. Ingen har väl till exempel missat det berömda tussriset – att istället för fjädrar använda ulltussar i påskriset. Fåreningen Fårfest i kil – som arrangerande förening heter – gör flera tusen påsar med handfärgade tussar som säljer som smör i solsken varje år.

Tone och Ingunn kommer

I år äger Fårfesten rum den 2 – 4 mars, i Sannerudsskolan, Kil. Fredag och lördag är öppettiderna 10 – 17, söndag 10 – 16. En höjdpunkt under festen är att de norska damerna Journalist Tone Skårdal Tobiasson och forskaren Ingun Grimstad Klepp håller flera föredrag. Passa på och lyssna till dem om du är på plats, de är fantastiska och otroligt inspirerande att lyssna till, ambitiösa, seriösa och med massor av kunskap och humor.

Festen består av tre dagar av inspiration, kunskap, marknad, möten. Läs mer på deras webbplats om kurser och vilka som finns på plats som utställare. Det finns också en råullsmarknad i närheten för den som vill köpa och sälja ull.

Ullpodden invigs

Fia Söderberg från Ullförmedlingen finns på plats för ett samtal i Fårum på fredag 16.00, välkommen att delta som publik. Då inviger vi också den kommande Ullpodden.

Läs mer här