Lyssna på Ullpodden

Nu publiceras det första avsnittet av Ullpodden, landets första och enda podcast med fokus på ull ur olika perspektiv. Podden vill öka kunskapen om ull för dig som fårägare, konsthantverkare, ullförädlare, produktutvecklare, innovatör, hobby- eller proffsstickare, textilintresserad, eller helt enkelt för dig som är allmänt intresserad av ull och får. Vi går uppströms och spanar möjligheter och utmaningar, ger kunskapstips, delar med oss av erfarenheter och det vi känner till som händer i ull-Sverige. Vi vill knyta ihop och lyfta olika aktörer, och vara ett nav, en slags sambandscentral för svensk ull.

I första avsnittet får vi veta mer om varför en podd om ull och vilka vi är som gör den. Vem är AnnKristin Hult? Varför sover hon så gott om nätterna? Hur blev Malin Ögland varse om att det inte bara fanns rasen Fåret Får, utan många fårraser? Vad är craftivism? Hur spännande är boken Den svenska fårskötselns äldre historia? Enligt Svenska fåravelsförbundet används bara 357 ton av 1800 skördad ull årligen, alltså ungefär 20 procent. Vad är det som saknas för att få snurr på den svenska ullen tycker Fia Söderberg? Och hur många lamm kommer bräka i nästa avsnitt?

Vi sänder ett avsnitt varje månad och börjar nu i mars 2018. Podden hittar du hos Itunes, Acast, och här på Ullförmedlingen.

Produktion: Fia Söderberg, Malin Ögland
Samarbetspartners: AnnKristin Hult, Claudia Dillmann
Musik och vinjetter: Per Ögland

Lyssna på första avsnittet här