Datum spikat för Ull-SM 2018

ullsm
Bild från Ull-SM 2017. Foto Lina Pettersson

Den 15-16 september 2018 går Ull- och spinn-SM av stapeln, som tidigare år hos Wålstedts Textilverkstad och Wålstedts Lantbruk i Dala Floda, så spika in helgen om du är intresserad. Du som fårägare kommer också kunna skicka in dina fällar direkt till tävlingen för bedömning av en oerhört ull-kompetent jury.

Ny arrangör

Nytt för i år är att den nystartade föreningen Ullvilja står som arrangör. Föreningen tar gärna emot hjälp på olika sätt för att det ska bli ett riktigt bra arrangemang. Mer information om evenemanget kommer att publiceras i Ullviljas facebookgrupp, och på deras kommande hemsida.

Föreningen Ullvilja bildades under Fårfesten i Kil 2018 och har som målsättning att vara en paraplyorganisation för ull och med den svenska fårullen i fokus.