Ullmarknaden i Österbybruk 11-12 augusti en tradition

Den 11-12 augusti 2018 är det dags för den årliga ullmarknaden i Österbybruk i Uppland, som numer börjar närma sig en tradition. Det sägs ju att en gång är ingen gång, två gånger är en vana och tre gånger är en tradition. I år är det fem-årsjubileum för marknaden som vuxit för varje år. I år är det rekordmånga utställare, men även ett ökat antal föreläsningar, kurser och andra aktiviteter för den som vill lära sig mer om ull ur olika perspektiv. Lägg till det tävlingen om att spinna årets vackraste garn, och produktutvecklingstävlingen Årets Ullster.

österbybruk

Bild: Fia Söderberg, Sjökärrets Ekogård och grundare för Ullförmedlingen. Ullmarknaden 2013, med moster Ingeborg.

Utställningen Ull för livet finns på plats,

Över 60 olika utställare

Mängder av aktiviteter

Läs mer om hela marknaden här med aktiviteter, kurser mm.