Ullpodden presenterar månadens får-ras och Tomas Olsson

Sverige är ett litet fårland, internationellt sett, och det är viktigt att man som fårbonde/lammproducent själv blir bättre på vad man kan göra på hemmaplan för att öka på värdet på ullen. Vi behöver ett system för klassificering av svensk ull, men vi ska heller inte krångla till det för mycket. Det tycker Tomas Olsson, storskalig lammproducent på Norrby gård som Ullpodden har träffat. Hör honom resonera om ullen som en unik resurs och hur vi kan bli bättre på att ta tillvara den.

Vi kommenterar förstås sommaren och betessäsongen som har varit och inför en efterlängtad ny stående punkt i Ullpodden: ”Månadens fårras” (hemligt tills publicering). Ullpatrullen har tagit hjälp av Krister Hansson och vi får veta mer om hur en noppbortagningssten fungerar för att få bort noppor på ullkläder. Och en hel del annat, allt med syftet att öka kunskapen om ull för dig som vill lära dig mer.

Lyssna på Ullpodden i en podläsare eller här på Ullförmedlingen.